Blog

Coneixes la Bauma de les set portes ?

Coneixes la Bauma de les Set Portes, també coneguda com la Balma del Calau? És una cavitat ubicada dins una paret rocallosa sorrenca que ressegueix tot el seu perímetre frontal. Conserva una de les restes de parets, murs i distribucions interiors més importants de Catalunya.
Ben amagada en un petit ressalt del cingle, abocada a la vall del torrent de ca l’Escalé, la bauma ocupa una llargada d’uns cinquanta metres i una profunditat inusual. Això fa que tot el conjunt de l’habitacle tingui molts metres quadrats aprofitables, per la qual cosa no sembla estrany que fos habitada fins a mitjans del segle XX.
L’espai interior està compartimentat a mena d’estances destinades a diversos usos com l’estable per al bestiar o les habitacions pròpiament dites. Una de les sales té un forn de pa en molt bon estat. El nom vindria originat per les set portes que es van obrir al mur de pedra i la tàpia que es va construir per convertir-ho en habitatge. Actualment, de les set portes, una està tapiada i una altra ensorrada.
En època de guerres, serví com amagatall i, durant les guerres carlines, va ser utilitzada com a presó. Avui en dia encara s’observa el mur que envoltava la presó i alguna de les torres de vigilància.

La millor manera d’arribar-hi és seguir la ruta del sender de les Fonts, que surt des del camp de futbol, als afores de la població, en direcció a l’Espunyola.

Aquí us deixem un enllaç perquè pugueu arribar-hi:

https://goo.gl/maps/rnTBGcm1eBB9yraP6

 

 

Ves al contingut